Sweet 15


HAHA har fått världens uppvaktande nu på morgonen! klockan är ju bara 20 över nio här i Orlando. Idag är jag 15 år! Tack alla som grattat mig, både på facebook och IRL! Har fått en massa fina saker som jag troligen ska visa sen, men nu är det skinande sol så jag och Amy ska passa på att få lite solbränna!

En morgonpromenad


Blå himmel
Värme
Fina hus
Palmer
Kärlek

våran flygresa


Lite bilder från när vi flög från Stockholm till Tyskland. Hade fotat dom i RAW så det blev lite konstigt men nu är det fixat. I alla fall så har jag inte så mycket att säga förutom att resan har varit askalas. Igår shoppade vi, och i true american teenage anda så provade vi en massa läckra klänningar och mannekängade för varandra, ASKUL. Hittade en asbraig affär som heter CharmigCharlie. ASSNYGGA SMYCKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hela resan har alltså varit ASnånting hittils.

Typiskt USA haha


Amys bild

HAHA här sover då jag och Amy, haha älskar det här rummet! Kommer uppdatera imorrn också med mer bilder men nu lånar jag Amys bild för jag har inte laddat in några nya, men imorrn kommer det över hela huset (thats wath she said....)

Bon voyage


when I was a young boy, my father took me into the city


breakfast



Havregrynsgröt + blåbär = ♥

Gifts


Är supernöjd med mina julklappar! Var liksom inställd på att vi inte skulle få några julklappar i år, ändå fick vi lite smått och gott. av mamma fick jag 2st muffinspapper, en bok jag ska skriva recept i, 3 böcker så jag kan läsa på flyget till U.S.A, En datamus, necessär av både mig och mamma (jag betalade för halva) och en vetekudde. Av både mamma och ante fick jag en mellanmadrass och pengar till U.S.A. Av Anki fick jag ett databord som man kan flytta på. Av mormor och morfar fick jag en icurl♥ i julklapp/present. Som sagt är jag jättenöjd med mina presenter!
Nu ska jag gå och äta.

I'ts Christmas time


En bra julklapp för mig

Orkar inte lägga in alla bilder ikväll, utan jag lägger in dom imorgon. Istället tänkte jag berätta om vad som är en bra julklapp för mig.

En bra julklapp för mig är något som är personligt. Spelar ingen roll hur dyrt eller hur billigt det är, det som betyder någonting för mig är hur personlig den är. Personligt för mig är när man får något man inte riktigt önskar sig. Fast inte om man typ önskar en plattång och så får man en falukorv, besvikelse.com. Nej jag menar typ som min klocka t.ex. som jag fick av min pappa.

Den klockan betyder jättemycket för mig just för att vad jag minns så sa jag aldrig till pappa att jag vill ha en sån i julklapp. Utan jag minns att jag bara kollade på den snabbt och sa att jag behövde en klocka sen inget mer, och så får jag extakt den jag kollade på. Det gör den som speciell etersom jag inte riktigt önskat mig den.
Det är svårt att förklara.
Jag menar självklart inte jag jag är missnöjd med sakerna jag önskat mig, men det som i slutändan betyder lite extra är just hur personlig julklappen är.  Hoppas alla förstod hur jag menade.

GOD JUL!



the night before christmas


Sitter i sängen med diverse skönhetsprodukter, ska strax sätta på twilight (hehehehehehe misstolkning) Medans ska jag fixa mig lite inför morgondagen. Kan inte riktigt fastställa mina relation till Twilight, ibland hatar jag den, ibland tycker jag den är bra. Fast vad jag än tycker om filmen så är Taylor Lautner lika yummi as always.

Uppesittarkväll


gillar sista bilden av någon anledning.
Nu ska jag äta gröt, ser ut såhär ikväll. Lite bankkvinnavarning på det hela men what ever!!!!

23/12-10


Imorgon är det julafton, varför i hela fridens namn känns det inte som det??? Blir så sjukt frustrerad att jag inte har en gnutta julkännsla i mig, det pirrar inte ens lite när jag tänker på att det är julafton imorgon. Nej nu ska jag städa bort lite saker, efter det blir det en välbehövlig dusch. Är välbehövlig ens ett ord, haha!
Har åkt 4,5 km skidor, den du!

all the boys



We all must face the truth


Idag har jag inte åstakommit mycket. Gått två promenader, läst ut hela syskonkärlek (från sida 1 till 297 på en dag) ätit, halvsovit, filosoferat o.s.v. Nej men det var ett tag sen jag hade en sådan dag. Nu är jag uppvilad, imorgon är det uppesittarkväll. 1 dag kvar till julafton, har fortfaranade ingen julkännsla, why?

actually I'm pretty nice


Vaknade för ett tag sen efter en ganska jobbig dröm. Drömde att jag och Amy  plus våra familjer var i Piteå i deras äventyrsbad. Vi skulle fara till USA och i väntan på flyget till Stockholm så bodde vi i deras hotell. Sen medans vi va där sprängdes en bomb inne i badhuset, och det var tydligen ett bombattentat o.s.v.
Efter det som hände i Stockholm så har jag varit helt paranoid över att åka flygplan! tycker att vi ska ta bort Sveriges soldater för vi gör ju inget bättre egentligen.

Na Na Na


J-U-L-L-O-V


Nu är det endast 2 ynka dar kvar till christmas! I'm super excited! Dagen har bestått av diverse awsomeheter. Alla och då menar jag ALLA har varit på så himla bra humör idag! Våran nia lyckades tyvär inte slå lärarna men dom gav dom iallafall en mtach dom sent kommer glömma. Emmy och Rebecca, två forna klasskompisar kom och hälsade på, det var mycket trevligt! Många utropstecken i detta inlägg!!!!!!!!!!!!!

Little Christmas eve


Pappa var här ikväll och hade lilla julafton med mig och Alex. Av mig fick han en tavla jag gjort på bilden och av Alex fick han BAKIS tablettar och en tandborste. Vi åt go'fika och jag drack mitt första glas läsk på flera månader.
Jag fick i alla fall det här...



Ett stativ och en klocka (plus en duk för att rengöra linsen och ett linsskydd) thank you dad♥

just don't fall recklessly headlessly in love with me


confessions


Detta fyndade jag på second hand i lördags när jag var på stan med Rebecka. En BH och en transparent blus, nöjd b-rud_95. Min helg i stora drag - for ej till pappa som planerat eftersom bussen tydligen slutat gå varannan timme (WTF) for istället till Agnes och tittade på en film som heter the ringer (den var skitbra) på lördagen for jag som sagt på stan med Rebecka och fyndade, plus en julklapp till mamma. På kvällen drog jag till Emmy och såg Grinchen och spelade monopol, sov där. skulle ha haft en spadag med Tess idag, men jag var tvungen julstäda så he blev int av. Imorgon är det sista seriösa dagen, då kommer pappa och så ska vi fira lilla julafton.

Whenever


för att kompensera mitt EMO-inlägg i morrse

1. vad heter du? Emmy Kristina Norlund
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Hmmmm, jag gillar mitt förnamn, för även fast jag vet hela 2 stycken Emmy i Ursviken så är mitt namn pretty orginelt, efternamnet däremot, fast jag vet inte.
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Tilde var aktuellt, vilket också är pretty rare men som sagt gillar jag Emmy.
4. vilket stjärntecken är du? Stenbock
5. vilken årgång är du? 95 (vifta på händerna fjoooortiiis)
6. vart bor du? i en tätort utanför staden Skellefteå med invånare på 4000 pers (det är ju typ ändå mycket, eller....?
7. bott utomlands? Nope, men i framtiden mina vänner!!!!!
8. flyttat antal gånger? 5 gånger (1 med mamma, 3 med pappa och 1 gång med båda)
9. vart skulle du vilja bo? In the United States of America, sen får det ju gärna vara en takvåning på manhattan men vi behöver ju inte diskutera detaljer.
10. vilken skolklass? 9b the best class evaaar!
11. vad vill du bli när du blir äldre? Kärnfysiker såklart, nej men helt seriöst har jag alltid velat bli skådis.

UTSEENDE
1. hur lång är du? 200 cm minus 45 cm
2. hur mycket väger du? runt 50 - 53 kg, brukar inte väga mig, litar på mitt öga istället.
3. hårfärg och frisyr? håret som gud glömde... eller något i den stilen iallafall
4. ögonfärg? bruna/gröna/liiiiiiiiite mörkblå
5. mest nöjd med? mitt ansikte och mina vader och fötter (HAHA)
6. minst nöjd med? är ni redo för det typiskaste en kvinna någonsin kan ha komplex för? here it comes, mina höfter (HAHA igen)
7. skostorlek? 35 -36
8. glasögon? no
9. har du några piercingar/tatueringar? Hål i öronen

FAVORITER
1. filmer? The book of Eli (PERIOD) Inception, Valentines Days always cheers me up.
2. låtar? Pop Rn'B och lite annat, har en ganska bred musiksmak
3. årstider? hmmmm bra fråga, alla förutom våren typ?
4. mat/dryck? Sallad och Loka/Ramlösa/Witamin Water, med tanke på att jag just avslöjade att jag inte gillar mina höfter så kan ju detta inte låta bra.....
5. djur? hund
6. färg? GULD! (gills det som en färg?)
7. parfym Den jag använder just nu är "wild flower" från PUMA
8. tv-program? Halv 8 hos mig♥
9. ämne i skolan? Engelska
10. sysselsättning? teater, kompisar och på senaste tiden LÄXOR!

KLÄDER
1. vad använder du just nu för jacka? Eftersom jag är bosatt i norrland har jag inget annat val än att använda min vita "everest" från RUSTA
2. vad använder du just nu för skor? Jag änvänder rejäla vinterkängor, det var ett tag sen jag använde mina klackerskor faktiskt
3. favoritfärg på kläder? Jag är så sjukt tråkig och har därför typ bara svart/grått/vitt i min garderob, men i USA har jag tänkr köpa lite mer färg, ska bara försöka att inte så för P12:ig ut.
4. favoritmaterial på kläder? eeeeeh typ bomull? nej men nu på vintern är ju stickat snarare ett måste än en favorti pga kylan, men jag har en huuuuge thing for transparent
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? en helt ny garderob skulle sitta fint
6. favoritaffärer? Forever 21, H&M och så gillar jag second hand för där hittar man orginella kläder. Det var ett tag sen jag besökte second hand, det var ett tag sen jag basökte stan över huvudtaget
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? de senaste 2 månaderna 0kr
8. favoritmärke? Vet inte, jag bryr mig inte så mycket om märket, det som spelar roll är ju hur den ser ut och hur den sitter på en, men om jag måste välja gillar jag rayban
9. vad har du för byxstorlek? Jag vet faktiskt inte
10. vad har du för tröjstorlek? 36 typ

DITT RUM
1. stort, litet eller mitt emellan? mitt emellan antar jag
2. vilken färg på tapeterna? vitt med marilyn monroe på en av väggarna
3. vilka färger går rummet i i övrigt? typ trä
4. favoritmöbel i rummet och varför? Min säng, har haft många good times i den (hahaha fan vad fel det där lät)
5. vad vill du ändra där inne? innehållet av mina garderob, och en lite tjockare mellanmadrass
6. vad har du där inne av följande:
a) tv? nej
b) video/dvd? nej
c) dator? yes box, eller jag har den lite över allt
d) stereo? nej
e) telefon? nej
7. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? gräs, snö det beror som på vilken årstid det är
8. vad gör du oftast i ditt rum? ligger i sängen och skriver sånna här tråkiga tester.....
9. vem förutom du brukar sova i din säng? mina finnar (så himla tragisk jag är)
10. favoritpryl i rummet? inget just nu, men mamma har en assnygg guldspegel i TVrummet som jag ska sno in i mitt rum.

BLANDAT
1. vad heter din morfar? Sven-Olof
2. var har du i din:
a) jackficka just nu? tuggummi
b) skolväska just nu? en kustbevakningsväska
c) handväska eller liknande just nu? Skolbäcker i min skolväska....
3. vad är du beroende av? Justin Bieber, Twilight och Taylor Lautner, not......
4. vilket land kommer du i från? Sverige
5. vilken sorts lypsyl använder du? mina läppar torkar ut sakt men säkert...
6. vad tror du på? Att allt händer av en orsak och karma
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? kristendomen, både döpt och konfirmerad så jag antar väll det
8. vad köpte du senast? tuggummi
9. har du nåt husdjur? En hund hos pappa som jag inte vågar kalla min, men den finns hos pappa iallafall
10. vad bor du i? Villa

GREJER
plånbok: svart och en till som är blå
tandborste: rosa
smycken: Dålig på det där med smycken faktiskt
solglasögon: Har inga, känns bra nu när vi ska utomlands
underkläder: spets & bomull
nagellack: svart

gud vilken geek jag är

Så himla typiskt....

Så klart ska man vara sjuk den dag vi har lucia för skolan, och självklart ska man vara så sjuk att man inte vaknar av nånting, inkvlusive mitt alarm, sms, kompisar som ringer. Fast det hade ju inte gjort någon skillnad om jag vaknat eftersom jag har feber :'(

Så himla bajsigt eftersom jag missade andra dagens lucia i femman också!! Jaja, det finns inget att göra, var iallafall med igår på den viktigaste dan, och jag missar ju inte precis något nytt, är bara besviken och ledsen för att jag missar ännu en andra dag. Nej ska försöka att inte vara för ledsen, everything happens for a reason.


vakna vid underbar korus av röster, skåda en härligt klar stjärna i öster


Hur kul som helst med Luciatåget, nu är det bara morgondagen kvar för skolan som gäller sen är det klart. Efter det går vi bara 1 vecka och 2 dagar, helt sjukt vad fort the time goes by! idag her det varit väldigt chill med the update men det har inte hunnits. Nu ska jag iallfall sova.

Even the sky cries sometimes


answer

Amanda om Glowing

Ååååh va fina bilder! Har du tagit dom? Och vilka inställningar hade du?:)



Thank you, ja det har jag:)! först hade jag tänkt skriva det i en kommentar, men det blev så himmla konstigt och komplicerat så jag tar det här istället. Jag har även redigerat contrasten i photoshop.


Först så trycker du på ISO knappen som i mitt fall sitter ovanpå kameran, men det beror ju på vilken kamera/modell du har, men iallafall tryck på ISO som ändrar kamerans ljuskänslighet. Ju högre ISO du har desto minder ljus behöver - nackdel att det blir brusigare bilder - Ju mindre ISO desto mer ljus behövs det - bilden blir "mjukare" men det är svårt att få en osuddig bild.
Då her du på ett lågt nummer i mitt fall hade jag på 400, men prova dig fram och se vad som blir bäst. Eftersom man väljer ett lågt tal så kommer det ta längre tid för kameran att ta bilden. Du ska ställa in skärpan helt som vanligt, men medan bilden tas så ska du röra runt kameran.

Motivet i mitt fall var julgransbelysning , men bakgrunden ska helst vara mörk så "ljuset" syns bättre.
(du ska inte ha blixt btw)

Hoppas du förstod, annars får du sägat till så kan jag ju göra en videohjälp eller något för det är assvårt att förklara via text.

your heart stayes here with me


Lovley


Hemma-SOprov står på tur, 2 knepiga frågor ska besvaras inför morgondagen. Efter det blir det kemi och sen ska jag troligtvis ta livet av mig. Nej sånt ska jag ej skämta om, sprang ner på konsum och köpte lite assistans. Har druckit upp ungefär 90% av den redan, nej nu till SO:n.

Glowing


He said she said


pardon miss


När jag ändå är i farten lägger jag upp en liten, "jag-är-en-wannabe-fotograf-bild"

Har inte hunnit bloggat idag eftersom franskan slukat upp det mesta av min fritid denna onsdag. Missade julkalendern men den finns förhoppningsvis på SVT-play. Är det nån som såg den, var den bra? Den bästa kalendern enligt mig var helt klart Lasse Majas, fast förra årets var inte så pjåkig den heller (eller visst var det den här när en kyckling typ skulle ta över världen? för om det var den med den här tjejen som gick till en spådam och jadajadajada så sög förra året....)
Nej nu ska jag krypa ner i sängen och förbereda mig inför morgondagen.

RSS 2.0